Energetikai tanúsítvány ára: mennyibe kerül és mitől függ az ár?

Energetikai tanúsítvány ára: mennyibe kerül és mitől függ az ár?

Mennyi egy energetikai tanúsítvány ára? Mit van az árban? Benne van a helyszíni felmérés, a kiszállítás díja és a hitelesítés is? Felmerülhet további költség?

Eltérőek-e az egyes energetikai tanúsítványok árai? Mik határozzák meg, hogy mennyibe kerül egy energetikai tanúsítvány elkészítése?

Az energetikai tanúsítvány árát több tényező is befolyásolja, ezért nem lehet egységáron vállalni minden tanúsítványt. Függ az épület jellegétől, hogy családi ház vagy lakás, valamint az épület mérete, szintek száma, van-e tetőtér, van-e megújuló energia és hogy hol található helyileg az ingatlan. Egy több szintes tetőteres ház helyszíni felmérése és irodai munkája is időigényesebb mint egy sima földszintesé.

Az árat még befolyásolhatja az is, hogy mihez szükséges az energetikai tanúsítvány. Például ingatlan eladás és bérbeadás esetén 1 darab energetikai tanúsítványra van szükség, de pályázat esetén általában 3 darab (meglévő, tervezett és megvalósult állapotról) energetikai tanúsítványra és 2 darab nyilatkozatra is. A pályázathoz készülő tanúsítványok díja magasabb, mint az eladáshoz készülő tanúsítványoké.

2023. november 1-től érvényes áraink az új energetikai rendelet alapján készült tanúsítványokhoz:

Budapesti buttó áraink, ingatlan adás-vétel esetén:

Társasházi lakás 25.000 Ft
Tetőtéri lakás 30.000 Ft
Egy szintes családi ház 150 m2-ig 30.000 Ft
Két szintes családi ház 150 m2-ig 35.000 Ft
Családi ház 150 m2 felett egyedi ár

Pest megyei* bruttó áraink, ingatlan adás-vétel esetén:

Társasházi lakás 29.000 Ft
Tetőtéri lakás 34.000 Ft
Egy szintes családi ház 150 m2-ig 34.000 Ft
Két szintes családi ház 150 m2-ig 39.000 Ft
Családi ház 150 m2 felett egyedi ár

* nem egész Pest megyében, csak a feltüntetett településeken

Veszprém megyei bruttó áraink, ingatlan adás-vétel esetén:

Társasházi lakás 25.000 Ft
Tetőtéri lakás 30.000 Ft
Egy szintes családi ház 150 m2-ig 30.000 Ft
Két szintes családi ház 150 m2-ig 35.000 Ft
Családi ház 150 m2 felett egyedi ár

Fejér megyei bruttó áraink, ingatlan adás-vétel esetén:

Társasházi lakás 29.000 Ft
Tetőtéri lakás 34.000 Ft
Egy szintes családi ház 150 m2-ig 34.000 Ft
Két szintes családi ház 150 m2-ig 39.000 Ft
Családi ház 150 m2 felett egyedi ár

Vannak-e további felmerülő költségek a feltüntetett árakon túl?

A feltüntetett árak minden felmerülő költséget tartalmaznak:

  • kiszállást
  • helyszíni felmérést
  • irodai mérnöki munkát
  • tanúsítvány hitelesítését
  • tanúsítvány küldését e-mailben

Az összegeket Áfa nem terheli.

Ez nem azt jelenti, hogy nem adunk számlát,csupán csak annyit, hogy könyvelésileg alanyi adómentes a vállalkozásunk, tehát az általunk kiállított számláknak nincs Áfa tartalma. Ezt az adózási formát a megrendelőink érdekében választottuk, hogy minél kedvezőbb áron juthassanak energetikai tanúsítványhoz.

Előfordulhat-e hogy áraink olcsóbbak mint más cégeknek?

Igen, előfordulhat. A tanúsítvány készítése szabadáras, így ahány cég annyi ár található a piacon.

Árainkat igyekeztünk úgy kialakítani, hogy a mi költségünk is beleférjen és az Ön pénztárcáját se terhelje meg nagyon. Azért mert olcsóbbak vagyunk még nem azt jelenti, hogy kevesebbet is kapnak ügyfeleink, a végeredmény minden esetben a hiteles energetikai tanúsítvány.

Mennyibe kerül az energetikai tanúsítvány?

Miért és mikor költsön energetikai tanúsítványra?

Az energetikai tanúsítvány készítésére akkor van szükség, ha arra a jogszabály kötelez. Például ingatlan eladás, bérbeadás, vagy hatósági bizonyítvány kérése esetén.

Az is előfordulhat, hogy energetikai korszerűsítési energetikai pályázaton szeretnék indulni és a pályázat írja elő az energetikai tanúsítvány szükségességét. Saját használatra nem jellemző az energetikai tanúsítvány elkészítése.

Ingatlan eladás és bérbeadás esetén érvényesek a feltüntetett árak? Mi a helyzet pályázat és hatósági bizonyítvány esetén?

Igen. Ingatlan eladás és bérbeadás esetén érvényesek az áraink.
A pályázatok esetén egyedi ár szükséges, mert itt több tanúsítványra, nyilatkozatra is szükség van, valamint sokkal időigényesebb és összetettebb a feladatunk.

Hatósági bizonyítványhoz szükséges tanúsítványok esetén akkor szükséges egyedi ár, ha az ingatlan rendelkezik megújuló energiával, mert bizonyos esetekben ilyenkor részletes számolást kell alkalmaznunk, mely több irodai munkát igényel.

Energetikai tanúsítvány: kinek kell fizetni?

Milyen módon kapja kézhez az ügyfél a tanúsítványt, és ennek van e külön díja?

A legegyszerűbb és leggyorsabb megoldás, ha a tanúsítványt e-mailben küldjük meg, aláírva és lebélyegezve. Így könnyű a tanúsítványt elmenteni és továbbküldeni is. De van lehetőség nyomtatott formában való átvételre is postai úton, ebben az esetben a nyomtatási és a postaköltség 1.000 Ft.

Mikor kell fizetni az energetikai tanúsítvány árát?

Az esetek többségében e-mailben küldjük meg a kész energetikai tanúsítványt, ezért a helyszíni felmérés során szükséges kifizetni az energetikai tanúsítvány árát.

Amennyiben valaki utalni szeretne, arra is van lehetőség, csak a tanúsítvány megküldéséig meg kell történnie az utalásnak. Személyes átvételre is van lehetőség, ebben az esetben elég az átvételkor fizetni a tanúsítvány díját készpénzben.

Energetikai tanúsítvány számítások költsége

Helyszíni felmérés nélkül olcsóbb a tanúsítvány elkészítése? Milyen dokumentumokra van szükség ebben az esetben?

Az energetikai tanúsítvány készítését helyszíni felméréssel végezzük, mert alaprajzra és fotókra van szükség az ingatlanról, ami nem mindig áll rendelkezésre. A felmérés során pontos alaprajzot készítünk, ez azért fontos, mert ez képezi a számítás alapját.

A jogszabály lehetővé teszi például, hogy új építésű épület esetén, ahol a teljes tervdokumentáció rendelkezésre áll, valamint a felelős műszaki vezető nyilatkozata is, hogy minden a tervek szerint készült, akkor nem szükséges a helyszíni felmérés és online elkészíthető az energetikai tanúsítvány.

A vállalási árat nem befolyásolja a helyszíni felmérés, így minden ügyfelünknek kényelmesebb a helyszíni felméréssel készült energetikai tanúsítvány elkészíttetése.

Az eladó vagy a vásárló fizeti az energetikai tanúsítványt?

Az energetikai tanúsítvány költségét eladás esetén az eladónak, bérbeadás esetén a bérbeadónak szükséges fizetnie. Minden esetben az aktuális tulajdonosnak a kötelessége. Ettől függetlenül, ha az eladás során a két fél abban egyezik meg, hogy a vásárló fizeti, akkor annak sincs akadálya.

Miért éppen hozzánk forduljon, ha energetikai tanúsítványra van szüksége?

Energetikai tanúsítvány készítése 2012 óta kötelező ingatlan eladása és bérbeadása esetén. Vállalkozásunk már az első pillanattól kezdve készít energetikai tanúsítványokat, így megfelelő tapasztalattal és rutinnal rendelkezünk. Célunk minden esetben az elégedett ügyfél, ezért fontos számunkra a pontosság, a gyorsaság, a kedvező árak, határidők betartása és az udvariasság is.

Budapesten és Veszprém megyében saját irodánk van és mi végezzük el a munkákat személyesen. Már az első telefonbeszélgetés alkalmával van lehetőség időpontot foglalni a helyszíni felméréshez, nem pedig “majd visszahívja kollégám” választ fogja Tőlünk kapni. Áraink bruttó árak és minden költséget tartalmaznak, nincsenek további felmerülő költségek.

GYIK:

Mik határozzák meg, hogy mennyibe kerül egy energetikai tanúsítvány?

Az épület jellege: családi ház vagy lakás. Valamint a hasznos alapterülete, szintek száma, mihez szükséges a tanúsítvány és hogy hol található az ingatlan.

Miért költsön energetikai tanúsítványra?

Energetikai tanúsítványra ingatlan eladás, bérbeadás, hatósági bizonyítvány és energetikai pályázatok esetén szükséges költeni.

Miért minket válasszon?

Ügyfeleink véleménye

Ádám Morva

Ádám Morva

Budapest

"Nagyon kedves, rendkívül gyors, korrekt, és olcsó szolgáltatás. Mindenkinek nagyon ajánlom."
Nyúl Rita

Nyúl Rita

Budapest

"Nagyon elégedett vagyok a szolgáltatással, röviden összefoglalva: gyors, megbízható és profi cég."
Modori Adrienn

Modori Adrienn

Budapest

"Korrekt, extra gyors, kedves munkatársakkal, kedvező áron. Bátran ajánlom ezt a vállalkozást mindenkinek!"
0

átadott energetikai tanúsítvány

0

év tapasztalat

0

5 csillagos értékelés

0

m2 felmért ingatlan terület

Lépjen velünk kapcsolatba!

Ingyenes telefonos konzultáció és azonnali időpont-egyeztetés.

Weboldalunk cookie-kat használ. Az elfogadom gomb megnyomásával hozzájárulsz és elfogadod ezek használatát a böngésződben. További információt az adatkezelési tájékoztatónkban találsz.

Elfogadom